Onko Argentiinassa karhuja vai ei? - Selvittää!

Auta sivuston kehittämistä jakamalla artikkeli ystävien kanssa!

Argentiinan karhujen olemassaoloon liittyy monia myyttejä ja legendoja, yksi niistä on "ucumar", vahva ja ketterä mieskarhu, joka pystyy kiipeämään korkeimpiin puihin. Totuus on, että paleontologit ovat löytäneet fossiileja, jotka vastaavat Argentiinan tasangoilla 700 000 vuotta sitten asunutta jättiläiskarhua, jonka uskotaan olevan Latinalaisen Amerikan suurin lihansyöjä.

Nyt tällä hetkellä Onko Argentiinassa karhuja? Tässä Green Ecologist -postauksessa paljastamme mysteerin ja kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää. Kutsumme sinut jatkamaan lukemista.

Onko Argentiinassa karhuja vai ei?

Jotta voimme vastata tähän kysymykseen, meidän on ensin selvitettävä joitakin näkökohtia. Ensiksi, Argentiinassa ei ole karhuja perheeseen kuuluvia ursidit. Siksi, jos esimerkiksi mietit, onko Argentiinassa jääkarhuja tai ruskeita, mustia tai pandoja, vastaus on ei.

Kuitenkin, jos Latinalaisessa Amerikassa on karhuja, tarkemmin sanottuna niitä on karhuja andeissa. Se on laji, joka tunnetaan tieteellisesti nimellä Tremarctos ornatus ja sitä kutsutaan yleisesti silmälasikarhuksi. Sen levinneisyys vaihtelee Länsi-Venezuelasta, Kolumbiasta, Ecuadorista, Perusta ja Länsi-Boliviasta. On arvioitu, että tämä laji jossain vaiheessa asuttu Luoteis-Argentiina, mutta tässä suhteessa ei ole vakuuttavia todisteita. Tästä huolimatta silmälasikarhun ulosteita ja karvoja on vuosien varrella löydetty Argentiinan Saltan maakunnasta. Tutkittuaan tapausta pääteltiin kuitenkin, että kyseessä on yksittäinen yksilö, joka on saattanut saapua maahan Boliviasta, joten se ei ole kaukana vakiintuneesta populaatiosta.

On kuitenkin olemassa muita Argentiinan eläinlajeja, joita kutsutaan karhuiksi, vaikka niillä ei olekaan läheistä sukua ursideihin. Tässä osiossa kerromme sinulle, mitä ne ovat.

Muurahaiskari Argentiinassa

Ensinnäkin, muurahaiskarhu, lippukarhu tai yurumí (Myrmecophaga tridactyla) Se on karismaattinen suuri eläin, joka nimensä mukaisesti ruokkii yksinomaan termiittejä ja muurahaisia. Niillä on pitkät, terävät kynnet ja tahmea kieli, jonka avulla ne voivat vangita hyönteisiä tuhoamatta muurahaiskukkujaa. Tottumuksiinsa nähden ne ovat yksinäisiä, rauhallisia eläimiä, joilla on hitaita liikkeitä.

Hunajakarhu Argentiinassa

Toisaalta voimme mainita hunajakarhuTamandua tetradactyla) joka liittyy muurahaishirviöön. Itse asiassa heidän vartalonsa on samanlainen, mutta kooltaan huomattavasti pienempi. Toinen ero paljaalla silmällä on sen turkin väri, joka on kellertävää okraa ja takana tumma täplä. Sen ruokavalio perustuu termiitteihin, muurahaisiin ja ampiaisiin, mutta se kuluttaa myös hunajaa ja kennovahaa, josta sen nimi.

Missä Argentiinassa on karhuja?

Sekä muurahaiskarhu että hunajakarhu ovat levinneet kaikkialle Latinalaiseen Amerikkaan. Muurahaiskirkkoa tavataan enimmäkseen avoimilla niityillä ja metsäisillä savanneilla, vaikka se asuu myös viidakoissa ja subtrooppisissa metsissä. Toisaalta hunajakarhun elinympäristö on samankaltainen kuin muurahaiskarhulla, ja sitä tavataan viidakoissa, metsissä, vuorilla ja avoimilla savanneilla.

Argentiinassa, muurahaiskarhu on Chacon alue ja sisällä Paraná viidakko lähetystyössä. The hunajakarhu löytyy osoitteesta kostea Chaco ja sisään Yungat. Yhteenvetona molempien lajien levinneisyys kattaa seuraavat Argentiinan maakunnat: Salta, Jujuy, Tucumán, Formosa, Chaco, Santiago del Estero, Santa Fe, Corrientes ja Misiones. Hunajakarhua voi nähdä myös Catamarcassa, La Riojassa ja Córdobassa.

Karhut ovat sukupuuttoon vaarassa Argentiinassa

Seuraavaksi kerromme sinulle muurahaiskarhun ja hunajakarhun suojelun taso.

Muurahaiskarhu

Se on luokiteltu Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) mukaan alttiita sukupuuttoon. Viime vuosikymmeninä niiden populaatiot ovat vähentyneet pääasiassa maatalouden rajan etenemisen aiheuttaman elinympäristön häviämisen ja pirstoutumisen vuoksi sekä vähemmässä määrin yksilöiden metsästyksen ja tiellä ajamisen vuoksi. Iberassa Corrientesissa on kuitenkin Ibera-projektin toteuttamia muurahaisteatterin uudelleenistutusohjelmia. Tämän onnistuneen ohjelman ansiosta luonnossa elää nykyään yli 100 karhua. Tällä hetkellä muurahaissirkka julistettiin luonnonmuistomerkiksi Chacon ja Misionesin maakunnissa.

Hunajakarhu

Laajan levinneisyytensä vuoksi IUCN on luokitellut hunajakarhun maailmanlaajuisesti vähiten huolta aiheuttavaksi. Tästä huolimatta, Argentiinan hunajakarhupopulaatiot, ovat mahdollisesti alttiita sukupuuttoon. Totuus on, että tämä laji ei ole vapautettu metsien hävittämisen ja elinympäristönsä tuhoutumisen vaikutuksista, joten nämä olisivat syyt, jotka vaikuttavat hunajakarhukantojen vähenemiseen. Myös hyönteisiä, niiden pääravintolähteitä, suoraan hyökkäävät kaasutukset tulevat esiin. La Riojan maakunta julisti tämän eläimen suojelluksi lajiksi vuonna 2008 lajin suojelemiseksi koko alueellaan.

Jos haluat lukea lisää samankaltaisia artikkeleita Onko Argentiinassa karhuja?, suosittelemme, että kirjaudut luokkaamme Eläinten uteliaisuus.

Bibliografia
  • Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) punaiset listat. Tarkastetut lajit: Myrmecophaga tridactyla Y Tamandua tetradactyla. Verkkosivusto: https://www.iucnredlist.org/es
  • Ibera-projekti | Jättiläismuurahaiskari. Verkkosivusto: http://www.proyectoibera.org/especiesamenazadas_osohormiguero.htm
  • Argentiinan kansallispuistojen hallinnon biologisen monimuotoisuuden tietojärjestelmä. Tarkastetut lajit: Tremarctos ornatus, Myrmecophaga tridactyla Y Tamandua tetradactyla. Verkkosivusto: https://sib.gob.ar/
Tulet auttaa kehittämään sivuston jakaminen sivu ystävillesi
Nämä sivut muilla kielillä:
Night
Day