15 maailman hitainta eläintä - Lajit, ominaisuudet ja KUVAT

Auta sivuston kehittämistä jakamalla artikkeli ystävien kanssa!

Olet varmasti useammin kuin kerran miettinyt, mitkä ovat maailman hitaimpia eläimiä, tai jos ei, mikä eläin on tämän luettelon kärjessä. Vaikka nykyään ihmiset elävät nopeuteen ja välittömyyteen perustuvassa maailmassa, on edelleen eläimiä, jotka elävät omaan tahtiinsa, eikä se ole sen huonompaa.

Jatka tämän Green Ecologist -artikkelin lukemista löytääksesi maailman hitaimpia eläimiä, niitä edustavien ominaisuuksien ja esimerkkikuvien lisäksi.

Puutarhan etana

Puutarhan etanaHelix aspersa) tai burgajo, on keuhkokotililviäisten laji Helicidae-heimoon. Se on Euroopasta kotoisin oleva laji, jonka vartalo on jopa 8 cm pitkä. Kyse on a yöeläin joka asuu kosteissa paikoissa ja tulee ulos sadepäivinä.

Tämä etana kiistää maailman hitaimman eläimen sijainnin, koska se liikkuu vain maksiminopeudella 0,05 km / h. Tällä tavalla se voi saavuttaa nopeuden yksi metri tunnissa.

Löydä tässä toisessa artikkelissa vastaus kysymykseen Onko olemassa myrkyllisiä etanoita?

Kolmivarvaslaiskiainen

Puutarhatanan ohella laiskiainen kilpailee kärkipaikasta maailman hitaimpana eläimenä. Itse asiassa keskustelua käydään sen välillä, onko se toinen vai toinen.

Kolmivarpainen laiskiainenBradypus tridactylus) asuu Amazonjoen ja Orinocon vesistöissä, eikä sen alalajeja tunneta. Kuten olemme sanoneet, sille on ominaista sen äärimmäinen hitaus tehdä asioita, mistä johtuu ilmaus " näytät laiskalta ihmiseltä". Itse asiassa se on eläin, joka ei kävele, vaan ryömi, mutta hän on silti erittäin hyvä uimari.

Saa liikkua kaksi metriä minuutissa, jotta he ehtivät ajaa viisi kilometriä yhdessä päivässä. Hänelle hidas aineenvaihdunta ei ole ongelma, koska hän asuu puiden päällä ja käyttää ympärillään kasvavaa sammalta naamioituakseen saalistaan.

Onko laiskiainen karhu vaarassa kuolla sukupuuttoon? Ota selvää tästä toisesta Green Ecologist -artikkelista, jota suosittelemme.

Koala

Koala, joka tunnetaan tieteellisellä nimellä Phascolarctos cinereus, on osa Phascolarctidae-heimoon kuuluvaa kaksiprotodonttipussieläinlajia. Se on eräänlainen endeeminen Australiassa ja hän on perheensä ainoa olemassa oleva edustaja.

Ne kulkevat maksiminopeudella 20 km/h, ja vaikka ne ovatkin melko ketteriä kiipeämään Australian eukalyptuspuihin asuinpaikastaan, ne liikkuvat korkeintaan viisi metriä sekunnissa. IUCN:n mukaan se löytyy haavoittuvuuden tila. Itse asiassa Australian Koala Foundation väittää, että nykyään on jäljellä alle 100 000 yksilöä.

Täältä löydät lisätietoja Australian uhanalaisista eläimistä.

Aldabra jättiläiskilpikonna

Tämä kilpikonna asuu vain Aldabran saarella Intian valtamerellä. Vaikka se on yksi hitaimpia eläimiä, se on noin maailman toiseksi suurin maakilpikonna (jättiläisen Galapagos-kilpikonnan jälkeen). Se voi painaa 250 kg ja mitata yli metrin. Lisäksi ne elävät yli 270 vuotta.

Kun sanomme, että se on yksi maailman hitaimmista eläimistä, se johtuu siitä, että se voi saavuttaa maksiminopeuden 45 metriä minuutissa. Vain siksi, että se on hidas, ei tarkoita, että se johtaa istuvaan elämäntapaan. Itse asiassa monet heistä tutkivat ympärillään olevia alueita etsiessään kasveja ruokkimaan itsensä.

Voit katsoa tätä toista artikkelia uhanalaisia kilpikonnia.

Tyhmä kilpikonna

Tunnetaan myös nimellä naamio tai metsäkilpikonna, metsäkilpikonna (Caretta caretta) on merikilpikonna, jota tavataan usein Välimerellä. Heidän värit voivat vaihdella, tummanruskean sävyistä oranssinkeltaisiin ja valkoisiin.

Se voi painaa 159 kg ja mitata jopa 120 cm. Lisäksi se on yksi vanhimmista eläimistä, koska se voi elää jopa 150 vuotta ja sen likimääräinen nopeus on 0,040 km/h.

Vieraile tässä Green Ecologistin viestissä saadaksesi selville, miksi metsäkilpikonna on vaarassa kuolla sukupuuttoon.

Grönlannin hai

Grönlanninhai, jota kutsutaan myös boreaaliseksi haiksi (Somniosus microcephalus), se on yksi suurimmista hailajeista, sillä sen pituus voi olla 6–7 metriä. Se asuu Atlantin valtamerellä ja Jäämerellä ja voi elää noin 500 vuotta. Tällä tavalla se on vanhin selkärankainen maailmasta.

Sen hitaus liikkumisen suhteen on myös johtanut siihen, että sitä kutsutaan nukkuvaksi haiksi ja se voi liikkua 0,34 metriä sekunnissa. Lisäksi hänen hitautensa johtuu myös hänen sokeudesta.

Tutustu haiden tyyppeihin: kuinka monta haita on ja kuinka paljon niitä on.

Kuva: RT News

Tiikerikuoriainen

TiikerikuoriainenCicindelinae) Sille on ominaista se, että se on erittäin ahne saalistustottumustensa suhteen. Se on hyönteinen, joka voi juosta 2,5 metriä sekunnissa. Tällä tavalla, vaikka se on yksi maailman hitaimmista eläimistä, se on yksi nopeimmista punkeista.

Se voi elää kaikenlaisissa elinympäristöissä, vaikka sillä on taipumus elää paikoissa, joissa ilmasto on trooppinen tai puolitrooppinen. Sen nimi on annettu, koska se on a loistava metsästäjä. Itse asiassa, koska se on yksi lajinsa nopeimmista eläimistä, mutta yksi maailman hitaimmista, sen silmät eivät pysty käsittelemään vastaanottamiaan kuvia ja se voi usein menettää saaliinsa.

Tiedä, mikä on trooppinen ilmasto ja sen ominaisuudet tässä toisessa suosittelemassamme artikkelissa.

Pygmy hidas loris

Pygmy hidas lorisNycticebus pygmaeus) on Lorisidae-heimoon kuuluva strepsiriinikädellinen, joka asuu trooppisissa ja paksuissa metsissä ja bambukasveissa Kiinassa, Vietnamissa, Laosissa ja osissa Kambodžaa.

Se on yleensä yöeläin ja liikkuu hyvin varovasti oksien läpi, niin paljon, ettei se pääse yli 30 metriä minuutissa. Vaikka se näyttää suloiselta ja jopa hauskalta, sinun on oltava varovainen, koska sen purema voi olla myrkyllistä.

Se on tällä hetkellä käytössä haavoittuvuuden tila, koska sen elinympäristön tuhoutuminen on yhä edistyneempää ja jotkut maaseutuyhteisöt metsästävät sitä käyttääkseen sen luita lääketieteessä.

Jos haluat lukea lisää ympäristön ja elinympäristön tuhoamisesta: syistä ja seurauksista, älä missaa tätä toista ekologi Verden artikkelia.

merilehmä

Manaatti o Trichechus se on yksi trichidae-heimon sirenidae-nisäkkäistä. Itse asiassa hän on tämän perheen ainoa edustaja. Ne tunnetaan myös merilehminä ja niille on ominaista oleminen kasvinsyöjiä ja rauhallisia eläimiä jotka viettävät suuren osan päivästä ruoan etsimiseen ja syömiseen.

Sillä ei ole muuta saalistajaa kuin ihminen tai miekkavalaat, mutta jälkimmäinen tapaus on harvinainen. Ne erottuvat ennen kaikkea suuresta koostaan, koska ne voivat mitata 4–6 metriä ja painaa 300–500 kg ja koska ne vain saavuttavat saavuttaa 30 km/h.

Lue lisää Sireniannisäkkäistä: ominaisuudet ja esimerkit sekä Uhanalaisesta manaatista näissä kahdessa muussa suosittelemassamme artikkelissa.

Jättiläinen pangoliini

The Smutsia gigantea Se on Manidae-heimoon kuuluva folidot-laji ja se on suurin pangoliinilaji. Se ruokkii muurahaisia ja termiitejä, joita se vangitsee kielellään ja elää kaikkialla Afrikkaan.

Sillä on hyvä hajuaisti ja se on yöeläin, joka voi olla jopa 140 senttimetriä pitkä ja painaa 33 kg. Voit tavoittaa a huippunopeus 115 km/h.

Amerikkalainen nuija

The Scolopax minor Se on kahlaaja, joka asuu koko Pohjois-Amerikassa Meksikosta Kanadaan. Se on hitaampi eläin lentää saavuttaessaan a nopeus 8 km/h. Se on muuttolintu, joka suosii metsäistä ja pensaista ympäristöä. Sitä ei yleensä nähdä päiväsaikaan, mutta se kiinnittää huomion täyteläisellä ulkonäöllään ja pitkällä nokallaan, jota se palvelee matojen sieppaamisessa.

Tässä toisessa Green Ecologist -artikkelissa saat tietoa linnuista, jotka ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon.

Gila hirviö

Gila-hirviö, tieteellisellä nimellä Heloderma suspectum, on yksi ainoasta kolmesta myrkyllisiä liskoja ja joka elää kuivissa ja lämpimissä ympäristöissä Meksikossa ja Yhdysvalloissa. Vaikka se on ansainnut huonon maineen myrkyllään, se on rauhallinen eläin, joka ei aiheuta uhkaa ihmisille.

Se voi kasvaa 35–60 cm:ksi, sillä on suuret kynnet ja se voi painaa enintään 1 kg. Se on matelija, joka hän ei osaa juosta, mutta saavuttaa maksiminopeus 24 km/h.

Merihevonen

Se on genre Hippokampus jonka koko voi olla 14 mm tai 29 cm. Yksi sen fyysisistä ominaisuuksista, joka erottuu eniten, on sen biofluoresenssi, koska se voi näyttää punaisia, sinisiä tai vihreitä päästöjä.

Se on yksi maailman hitaimmista eläimistä, koska se voi saavuttaa a suurin nopeus 300 senttimetriä minuutissa. Merihevosten uteliaisuus on, että niillä ei ole hampaita eikä vatsaa. Lisäksi ne voivat niellä saaliinsa 3 cm:n etäisyydeltä.

Meritähti

Meritähti, joka tunnetaan myös asteroideina, on piikkinahkaisten luokka, ja niitä on jopa 2 000 lajia. Yksi meritähtien ominaisuuksista on, että sillä on viisi kättä, vaikka Etelämantereen meritähdellä voi olla 50 kättä.

Heillä on tapana liikkua hyvin hitaasti ja huomaamattomasti, joten niiden nopeus on 94 metriä tunnissa. Lisäksi yksi meritähtien uteliaisuuksista on, että jos yksi sen käsivarresta leikataan irti, se uusiutuu ja näistä käsistä voi syntyä uusia meritähtiä.

Jos haluat tietää lisää, lue tämä viesti Starfishista: ominaisuudet, lisääntyminen ja taksonomia.

Banaanietana

Se on yksi Pohjois-Amerikalle tyypillisistä maaetanoista, ja nimensä mukaisesti ne ovat väriltään keltaisia ja muistuttavat banaaneja. Silti niissä voi olla myös muita värejä enemmän vihertävänä, ruskeana, valkoisena tai jopa mustilla täplillä. Itse asiassa monta kertaa väri ilmaisee terveyden tason etanoista.

Se on maailman hitaimpien eläinten luettelossa, koska se liikkuu alle 80 senttimetriä minuutissa. Se voi mitata 25 senttimetriä, painaa 115 grammaa ja elää jopa 7 vuotta. Sillä on rakenne nimeltä radula, joka on sarja mikroskooppisia hampaita, jotta se voi ruokkia.

Jos haluat lukea lisää samankaltaisia artikkeleita Maailman hitaimpia eläimiä, suosittelemme, että kirjaudut luokkaamme Eläinten uteliaisuus.

Bibliografia
  • Lang, H. (2022). Näissä 30 valokuvassa näkyy hitaimpia eläimiä. National Geographic. Saatavilla osoitteessa: https://www.nationalgeographic.es/animales/2017/07/los-animales-mas-lentos-del-mundo-adivinas-que-animal-se-mueve-poco-mas-de-1
  • Woinarski, J. & Burbidge, A.A. (2022). Phascolarctos cinereus (2016 arvioinnin muutettu versio). IUCN:n uhanalaisten lajien punainen luettelo 2022: e.T16892A166496779. Saatavilla osoitteessa: https://dx.doi.org/10.2305/IUCN.UK.2020-1.RLTS.T16892A166496779.en.
Tulet auttaa kehittämään sivuston jakaminen sivu ystävillesi
Nämä sivut muilla kielillä:
Night
Day